Opskrifter.
: 23. mar 2009, 21:35
Jeg har fået en del opfordringer på at lægge opskrifter på forum, det drejer sig om noget brød jeg har haft med på ture og oliventapenade, som er noget hakket sort olivensnadsk jeg har haft med til diverse arrangementer.
HARK brød:
1 kg durumhvede mel.
50 g gær.
6 dl lunken vand.
0,5 dl Olivenolie
2 stk salt.
Bland gær i det lunkne vand og tilsæt olie og salt, tilsæt så langsomt melet mens du ælter som en gal. Lad dejen hæve 30-40 min et lunt sted, under et rent viskestykke. Tag så dejen op og ælt den let og læg den i en bradepande du har penslet i olivenolie, den skal måle ca 25x40 cm eller en rund med en diameter på 30 cm, lad den hæve her 1-1,5 time. Inden du sætter brødet i ovnen kan du evt smøre en af de store dåser tomatpure udover med en dejskraber og drysse groft salt eller oregano, jeg har også nogle gange penslet brødet ovenpå med olivenolie istedetfor pureen og gentaget penslingen et par gange under bagningen. Bag det ved 200 grader i 30-40 minutter, tag det derefter ud og vend det på hovedet på evt på en rist.
Serveres for sultne HARKere til duften af bål og lyden af højt humør.
Oliventapenade.
120 gram oliven.
2 spk kapers.
tsk sukker.
2 tsk citronsaft.
1 spk olivenolie.
Man kan evt tilsætte en enkelt ansjos, men det er smag og behag.
Det hele blændes til en passende konsistens. Serveres evt til HARK brød eller som anden dyppelse.
Mvh Iver
HARK brød:
1 kg durumhvede mel.
50 g gær.
6 dl lunken vand.
0,5 dl Olivenolie
2 stk salt.
Bland gær i det lunkne vand og tilsæt olie og salt, tilsæt så langsomt melet mens du ælter som en gal. Lad dejen hæve 30-40 min et lunt sted, under et rent viskestykke. Tag så dejen op og ælt den let og læg den i en bradepande du har penslet i olivenolie, den skal måle ca 25x40 cm eller en rund med en diameter på 30 cm, lad den hæve her 1-1,5 time. Inden du sætter brødet i ovnen kan du evt smøre en af de store dåser tomatpure udover med en dejskraber og drysse groft salt eller oregano, jeg har også nogle gange penslet brødet ovenpå med olivenolie istedetfor pureen og gentaget penslingen et par gange under bagningen. Bag det ved 200 grader i 30-40 minutter, tag det derefter ud og vend det på hovedet på evt på en rist.
Serveres for sultne HARKere til duften af bål og lyden af højt humør.
Oliventapenade.
120 gram oliven.
2 spk kapers.
tsk sukker.
2 tsk citronsaft.
1 spk olivenolie.
Man kan evt tilsætte en enkelt ansjos, men det er smag og behag.
Det hele blændes til en passende konsistens. Serveres evt til HARK brød eller som anden dyppelse.
Mvh Iver