Hej Jacob
API står for American Petroleum Institute og er en standard for motoroliers kvaliteter. De to bogstaver bagefter siger noget om oliens anvendelse og smøreevne/kvalitet. Det første bogstav kan være enten S eller C, S er for benzinmotorer og C er for dieselmotorer. En olie kan godt hedde både S og C, så kan den bruges i både benzin og diesel motorer. Det andet bogstav fortæller om oliens smøreevne/kvalitet, jo længere henne i alfabetet, jo bedre egenskaber.
Det er rigtigt som Kai skriver at en JASO MA2 olie er beregnet til motorer med vådkobling, som mange motorcykler har.
JASO, der er en japansk standard, Japanese Automotive Standards Organization, svarer til API, men standarden "ma" for motorcykelolier blev først introduceret i 1998, fordi de almindelige (bil)-motorolier efterhånden havde fået tilføjet så mange friktionsnedsættende additiver, at vådkoblingerne ikke kunne tåle dem mere.
Med andre ord, alle motorcykler fra før 1998, også japanske, har oprindeligt været anbefalet en almindelig (bil)-motorolie efter API standarden.
Nu skriver du ikke noget om årgangen på din TA, men ud fra API specificationen i din manual, samt at langt de fleste PD06'ere er fra før 1998, tager jeg udgangspunkt i at din også er det.
Dvs. at du uden problemer kan køre på en almindelig (bil)-motorolie, så længe den ikke har højere klassifikation end SG (bilmotorolier er nået til API SM nu). Viskositet 10w-40 eller 15w-40 dækker fint de danske temperaturer hele året. 20w-50 kan også bruges, men er ikke lige så velegnet ved lave temperaturer.
Dermed ikke sagt at du ikke kan køre på en JASO mærket motorcykelolie, det kan du sagtens. Du skal bare være opmærksom på at her er der også forskelle, en olie betegnet "MA" er beregnet generelt for motorer med kun én olie, altså med sammenbygget motor, gearkasse og kobling og "MA2" er beregnet for nyere sammenbyggede motorer med katalysator. "MA1" og "MB" er beregnet til andre formål og må ikke anvendes til sammenbyggede motorer.
Så altså JASO MA eller JASO MA2. I øvrigt er motorcykelolierne også nået til API SM ligesom bilmotorolierne, men de kan godt anvendes alligevel, da de jo netop er udviklet til motorcykelmotorer.
For begge typer, bil- eller mc-motorolie, gælder at om det er mineralsk, semi-syntetisk eller fuldsyntetisk er ligegyldigt, så længe de overholder ovenstående specifikationer.
Når alt dette er sagt, så kører jeg selv på en Castrol GTX 10w-40 semi-syntetisk API SL bilmotorolie på min Africa Twin fra 1991. Og mangler den en sjat ind imellem olieskiftene og jeg ikke har mere af dén, så tager jeg bare hvad der er nærmest, om det er Castrol Power 1 fra Varaderoen eller Castrol Edge fra bilen, den fungerer fint på det også

. På et tidspunkt fik jeg foræret nogle et-liters dunke med forskellige fuldsyntetiske bilmotorolier, typisk 5w-30, dem blandede jeg også bare med GTX'en, ingen problemer

. Den har kørt 143000 km, hvoraf jeg har kørt ca. halvdelen, det meste med sidevogn (ekstra belastning), og den fungerer stadig fint, også koblingen

.